Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka dünya çapında büyük bir ses getirdi. Yapay Zeka alanında yapılmış çok sayıdaki uygulama, teknolojinin çehresini değiştirdi. İnsanlar tarafından makine öğrenmesi ve yapay zeka terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır.
Bununla birlikte, sektör profesyonelleri tarafından bile hala bilinmeyen ikisi arasında kesin bir fark var. Bir süreden beri kullandığımız ve çoğumuzun bildiği Sanal Kişisel Asistanlar (Virtual Personal Assistants) üzerinden konuyu anlatmaya çalışalım.
Sanal Kişisel Asistanların Çalışması:
Apple Inc.'in iOS, watchOS, macOS ve tvOS işletim sistemlerinin bir parçası olan Siri, Android için Google uygulamasında bilgi ve günlük güncellemeler içeren tahmini kartlar sunan iOS ve Google Arama'nın bir özelliği olan Google Asistan, Windows 10 için Microsoft tarafından oluşturulan bir sanal yardımcı pozisyonundaki Cortana sırasıyla iOS, Android ve Windows gibi platformlarda akıllı dijital kişisel asistanlardır. Kısaca söylemek gerekirse, ses kullanarak istendiğinde ilgili bilgileri bulmaya yardımcı olurlar. Örneğin, 'Bugün sıcaklık nedir?' veya 'En yakın süpermarkete giden yol nedir' vb. ve asistan bilgi arayarak, bu bilgileri telefondan aktararak veya diğer çeşitli uygulamalara komutlar göndererek tepki verecektir.
Yapay Zeka bu uygulamalarda kritik öneme sahiptir, çünkü kullanıcının isteği üzerine veri toplar ve bu verileri konuşmayı daha iyi algılamak için kullanır ve kullanıcıya eğimine göre özelleştirilmiş cevaplar sunar. Microsoft, Cortana'nın “sürekli olarak kullanıcılarını öğrendiğini” ve sonunda kullanıcıların ihtiyaçlarını öngörme ve onlara hitap etme kapasitesini artıracağını söylüyor.
Sanal asistanlar, kullanıcılar hakkında bilgi edinmek ve verilerini düzenlemelerine ve izlemelerine yardımcı olma konusunda daha cazip olmak için çok çeşitli kaynaklardan muazzam bir bilgi ölçüsü işler. Makine öğrenimi, kullanıcının geçmiş onlarla katılımına dayalı olarak verileri toplayıp iyileştirirken bu kişisel asistanların hayati bir parçasıdır. Bunun üzerine, bu bilgi düzenlemesi, kullanıcının eğilimlerine göre özel olarak yapılmış sonuçlar elde etmek için kullanılır.
Kabaca söylemek gerekirse, Yapay Zeka (Artificial Intelligence) bir bilgisayar algoritmasının akıllı çalıştığı zamandır. Öte yandan, Makine Öğrenimi (Machine Learning), yapay zekanın, önceki deneyimlerden toplanan bilgileri de içeren ve bilgisayar programının davranışını buna göre değiştirmesine izin veren verilerden öğrenen bir parçasıdır. Yapay Zeka, Makine Öğrenmesinin üst kümesidir, yani tüm Makine Öğrenimi Yapay Zeka'dır, ancak tüm Yapay Zeka Makine Öğrenimi değildir.
Bana yapay sinir ağları örnekleri, makine öğrenmesi uygulaması, matlab genetik algoritma örnekleri, bulanık mantık uygulaması, yapay sinir ağları ile denklem çözümü lazım diyen ziyaretçiler aşağıdaki linklere başvurabilir:
--->>>Matlab Fuzzy Logic Toolbox ile Tahmin Örneği için TIKLAYINIZ <<<---
--->>>C++ ile Geri Yayılım Algoritması Örneği için TIKLAYINIZ <<<---
--->>>C++ ile Makine Öğrenmesi KNN algoritması Örneği için TIKLAYINIZ <<<---
--->>>Matlab Optimtool Toolbox ile Genetik Algoritma Örneği için TIKLAYINIZ <<<---
--->>> YSA ile XOR Kapısı Problem Çözümü için TIKLAYINIZ <<<---
--->>> Matlab'da Analitik Yöntem & Euler Metodu karşılaştırması için TIKLAYINIZ <<<---
--->>> YSA ile 2 Bilinmeyenli Denklem Çözümü için TIKLAYINIZ <<<---
--->>> YSA ile 1.Dereceden 3 Bilinmeyenli Denklem Çözümü için TIKLAYINIZ <<<---
'Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka', 'Artificial Intelligence','yapay sinir ağları', 'makine öğrenmesi', 'makine öğrenmesi nedir', 'machine learning', 'derin öğrenme', 'makine öğrenimi', 'denetimli öğrenme', 'denetimsiz öğrenme', regresyon, kümeleme, sınıflandırma, 'advice engine', 'makine öğrenmesi uygulaması', 'matlab genetik algoritma örnekleri', 'yapay sinir ağları ile denklem çözümü', 'bulanık mantık uygulaması', 'Sanal Kişisel Asistanlar', 'Virtual Personal Assistants', 'Yapay sinir ağı’, ‘yapay sinir ağları nedir’, ‘derin öğrenme nedir’, ‘deep learning nedir’, ’bulanık mantık nedir’, ‘fuzzy logic nedir’, ‘yapay sinir ağları uygulamaları’, ‘makine öğrenmesi’, ‘yapay sinir ağı algoritmaları’, ‘makine öğrenmesi ve derin öğrenme’, regresyon, ‘machine learning nedir’, matlab, ‘matlab örnekleri’, ‘matlab machine learning’, ‘artificial neural networks’