Photoshop CS6 Araçları-2

Uzun bir aradan sonra bir başka Photoshop araçları anlatımında birlikteyiz. Yoğunluk nedeniyle biraz geç kalmış olsam da bundan

sonra daha seri yazmaya çalışacağım. Bir önceki yazıda seçim araçlarından bahsetmiştik, şimdi devamını yazalım.

Crop Tool (Kırma Aracı): Görsel üzerindeki fazla kısımları kesip atmaya yarar.

Perspective Crop Tool (Perspektif Kırpma Aracı): Croop tool’da olduğu gibi kırpma yapar ve kırpma sonucuna perpektif etkisi verir.

Slice Tool (Dilimleme Aracı): Photoshop’ta yapılan web sayfası tasarımını parçalara ayırmaya yarar. Sitenin hızı açısından önemli bir işlemdir.

Slice Select Tool (Dilim Seçim aracı): Slice Tool ile bölünen görsel parçalarının seçerek düzenlenmesini sağlar.

 

Eyedropper Tool (Damlalık Aracı): Bu araç ile çalışma sayfamızdaki beğendiğimiz, kullanmayı istediğimiz rengi görsel üzerinden seçmeye yarar.

Color Sampler Tool (Renk Örnekleme Aracı): 4 ayrı renk üzerinde çalışma yapabilmeyi sağlar.

Ruler Tool (Cetvel Aracı): Görsel üzerinde iki nokta arasındaki mesafeyi ölçer.

Notes Tool (Not Aracı): Görsel üzerinde hatırlatıcı notlar bırakmayı sağlar.

Count Tool (Sayma Aracı): Görsel üzerindeki istenen yerlerde rakamlar kullanarak işaretleme yapar.

 

Spot Healing Brush Tool (Nokta Düzeltme Fırçası): Genellikle sivilce, yara, ben benzeri lekeleri temizlemek için kullanılan bir doku onarma aracıdır.

Healing Brush (Düzeltme Fırçası): Belirli bir alandaki dokuyu alır ve bozuk doku üzerine yumuşatarak yerleştirerek onarma yapar.

Patch Tool (Yama Aracı): Görsel üzerindeki bozuk olan dokunun yama yöntemiyle onarılmasını sağlar.

Red Eye Tool (Kırmızı Göz Aracı): Fotoğraflardaki kırmızı göz sorununun giderilmesini sağlar.

Brush Tool (Fırça Aracı): Bildiğimiz anlamda fırça kullanıyor gibi istenen alanın boyanmasını sağlar.

Pencil Tool (Kalem Aracı): Kalemle çizim yapar gibi çizim yapmaya yarar, kalem ucu 1 pikseldir.

Color Replacement Tool (Renk Değiştirme Aracı): Görselde yer alan bir nesnenin rengini paletten seçilen bir renk ile değiştirmeye yarar.

Mixer Brush (Karıştırma Aracı): Görsel üzerindeki renkleri karıştırmaya yarar.

 

Clone Stamp Tool (Klonlama Aracı): Belirlediğimiz bir alandaki dokunun istenen başka bir yere klonlanmasını sağlar. Rötuşlamada çok kullanılan bu araç görseldeki bozuk kısımların düzeltilmesinde oldukça başarılıdır.

Pattern Stamp Tool (Desen Damgası Aracı): Oluşturulan dokunun istenen alana hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlar.

History Brush Tool (Geçmiş Fırçası Aracı): Görsele uygulanmış efekt, filtre veya herhangi bir işlemi geri geri almak için kullanılır. Opacity değerleri ayarlanarak etkileyici sonuçlar elde edilebilir.

Not: Window menüsünden History paneli açılarak istenilen noktayı seçerek yaptığımız işlemleri rahatlıkla geri alabiliriz.

Art History Brush Tool (Sanat Fırçası Aracı): Üzerinde çalıştığımız görseli görsel olmaktan çıkarıp suluboya ile boyanmış gibi artistik/sanatsal bir resim haline getirir.

 

Eraser Tool (Silgi Aracı): Görselde istenen yerleri silmeye yarar. Opacity/şeffaflık değeri ayarlanarak mükemmel sonuçlar elde edilebilir.

Background Eraser Tool (Arkaplan Silgi Aracı): Genellikle iki farklı rengi birbirinden ayırmak için kullanılan bu araç görselin karışık olan arka planını silmeye yarar.

Magic Eraser Tool (Sihirli Silgi Aracı): Magic Wand aracındaki olduğu gibi çalışır, aynı renk piksellerine sahip bölgeleri hızlı bir şekilde silmeyi sağlar.

 

'grafik animasyon dersi', 'photoshop notları', 'grafik dersi notları', 'animasyon ders notları', 'grafik ders notu', 'animasyon notları', 'adobe photoshop', 'megep grafik ve animasyon', 'cs5 ders notları', 'megep ders notları', 'megep grafik dersi notları', 'megep aniamsyon düzenleme', 'megep grafik animasyon modülleri' 'photoshop seçimler', 'katmanlar', 'animasyon düzenleme', 'bilgisayar programcılığı ders notları', 'Bilgisayar programcılığı', 'ali osman grafik notları', 'ali osman hoca ders notları', 'ali osman gökcan grafik dersi', 'ali osman gökcan ders modülleri', 'flash ders notları' 

 'grafik animasyon dersi', 'photoshop notları', 'grafik dersi notları', 'animasyon ders notları', 'grafik ders notu', 'animasyon notları', 'adobe photoshop', 'megep grafik ve animasyon', 'cs5 ders notları', 'megep ders notları', 'megep grafik dersi notları', 'megep aniamsyon düzenleme', 'megep grafik animasyon modülleri' 'photoshop seçimler', 'katmanlar', 'animasyon düzenleme', 'bilgisayar programcılığı ders notları', 'Bilgisayar programcılığı', 'ali osman grafik notları', 'ali osman hoca ders notları', 'ali osman gökcan grafik dersi', 'ali osman gökcan ders modülleri', 'flash ders notları' .'grafik animasyon dersi', 'photoshop notları', 'grafik dersi notları', 'animasyon ders notları', 'grafik ders notu', 'animasyon notları', 'adobe photoshop', 'megep grafik ve animasyon', 'cs5 ders notları', 'megep ders notları', 'megep grafik dersi notları', 'megep aniamsyon düzenleme', 'megep grafik animasyon modülleri' 'photoshop seçimler', 'katmanlar', 'animasyon düzenleme', 'bilgisayar programcılığı ders notları', 'Bilgisayar programcılığı', 'ali osman grafik notları', 'ali osman hoca ders notları', 'ali osman gökcan grafik dersi', 'ali osman gökcan ders modülleri', 'flash ders notları' 

--->>> Grafik ve animasyon ders notları ve megep grafik animasyon ders modülleri için TIKLAYINIZ <<<---

Bilgilendirme

www.aliosmangokcan.com sayfasına gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. İçeriklerle ilgili duygu ve düşüncelerinizi mail adresim üzerinden iletebilirsiniz...

 

İstatistikler

  • Kullanıcılar 1
  • Makaleler 111
  • Makale Görüntüleme 788496