Photoshop CS6 Araçları-3

Photoshop araçları anlatımımızın son makalesine gelmiş olduk Serinin diğer yazılarına ulaşmak için siteye göz atabilirsiniz.

Araçlar konusu bittikten sonra Photoshop menülerine geçeceğiz. Faydalı olması dileğiyle...

Gradient Tool (Renk Geçiş Aracı): Belirlenen iki renk arasında geçiş yaparak boyama yapar.

Paint Bucket Tool (Boya Kovası Aracı): Seçilen alanın istenen renge boyanmasını sağlar.

 

Blur Tool (Bulanıklık Aracı): Görseldeki istenen yerleri yumuşatarak flu bir görünüm verir. Örneğin portre resimlerindeki cilt bozuklukları bu araç yardımıyla iyileştirilebilir.

Sharpen Tool (Keskinleştirme Aracı): Blur’un tam tersi çalışır, pikselleri keskinleştirir.

Smudge Tool (Bulaştırma Aracı): Renkleri birbirine karıştırarak bozukluk gidermeyi sağlar.

 

Dodge Tool (Soldurma Aracı): Görseldeki gölgeleri veya karanlık bölgeleri aydınlatır ya da patlama yapan renkleri soldurur.

Burn Tool (Yakma Aracı): Görsel üzerindeki renkleri derece derece yakarak koyulaştırır. Dodge Tool’un tam tersi mantıkla çalışır.

Sponge Tool (Sünger Aracı): 2 modda çalışan bir araçtır. İsterseniz renklere doygunluk verir, isterseniz renklere matlık verirlir.

Pen Tool (Kalem Aracı): Profesyonel bir seçim aracıdır. Seçim yapılacak noktaları ve seçimin dönüş açılarını kendiniz belirleyerek vektörel bir seçim yapmaya yarar. Paths paneli ile birlikte kullanılır.

FreeForm Pen Tool (Serbest Form Kalem Aracı): Mouse kullanılarak yapılan serbest hareketler ile path/yol çizmek için kullanılır.

Add Anchor Point Tool (Path Noktası Ekleme Aracı): Bir path’in parça sayısını artırmak için yola yeni noktalar eklemek için kullanılır.

Delete Anchor Point Tool (Path Noktası Çıkarma Aracı): Bir path’in parça sayısını azaltmak için yol üzerindeki noktalar silinir.

Convert Point Tool (Nokta Dönüştürme Aracı): Vektör çizimin path yolu üzerindeki bir geçisin keskinliğini bu araçla yumuşatabilirsiniz.

 

Rectangular Tool (Dörtgen Çizim Aracı): Vektör dikdörten veya kare çizmeye yarar.

Rounded Rectangular Tool (Köşeleri Yumuşatılmış Dörtgen Çizim Aracı): Köşeri yumuşatılmış dikdörtgen veya kare çizmeye yarar.

Elipse Tool (Elips Çizme Aracı): Elips veya daire çizmeye yarar.

Polygon Tool (Çokgen Çizme Aracı): Vektör çokgen (altıgen, beşgen vb) çizmeye yarar.

Line Tool (Çizgi Aracı): İstenilen kalınlıkta düz çizgi çizmeyi sağlar.

 Custom Shape Tool (Hazır Şekil Aracı): Hazır şekiller listesinden isteneni çizmeyi sağlar.

 

Photoshop derslerimizden Photoshop Araçları bölümünü 3 makale yayınlayarak bitirmiş olduk. Sırada Photoshop CS5/CS6 menüler dersleri var. En kısa zamanda bu bölümün de derslerini hazırlayacağım. Umarım faydası olmuştur...

 

'grafik animasyon dersi', 'photoshop notları', 'grafik dersi notları', 'animasyon ders notları', 'grafik ders notu', 'animasyon notları', 'adobe photoshop', 'megep grafik ve animasyon', 'cs5 ders notları', 'megep ders notları', 'megep grafik dersi notları', 'megep aniamsyon düzenleme', 'megep grafik animasyon modülleri' 'photoshop seçimler', 'katmanlar', 'animasyon düzenleme', 'bilgisayar programcılığı ders notları', 'Bilgisayar programcılığı', 'ali osman grafik notları', 'ali osman hoca ders notları', 'ali osman gökcan grafik dersi', 'ali osman gökcan ders modülleri', 'flash ders notları' 

 'grafik animasyon dersi', 'photoshop notları', 'grafik dersi notları', 'animasyon ders notları', 'grafik ders notu', 'animasyon notları', 'adobe photoshop', 'megep grafik ve animasyon', 'cs5 ders notları', 'megep ders notları', 'megep grafik dersi notları', 'megep aniamsyon düzenleme', 'megep grafik animasyon modülleri' 'photoshop seçimler', 'katmanlar', 'animasyon düzenleme', 'bilgisayar programcılığı ders notları', 'Bilgisayar programcılığı', 'ali osman grafik notları', 'ali osman hoca ders notları', 'ali osman gökcan grafik dersi', 'ali osman gökcan ders modülleri', 'flash ders notları' .'grafik animasyon dersi', 'photoshop notları', 'grafik dersi notları', 'animasyon ders notları', 'grafik ders notu', 'animasyon notları', 'adobe photoshop', 'megep grafik ve animasyon', 'cs5 ders notları', 'megep ders notları', 'megep grafik dersi notları', 'megep aniamsyon düzenleme', 'megep grafik animasyon modülleri' 'photoshop seçimler', 'katmanlar', 'animasyon düzenleme', 'bilgisayar programcılığı ders notları', 'Bilgisayar programcılığı', 'ali osman grafik notları', 'ali osman hoca ders notları', 'ali osman gökcan grafik dersi', 'ali osman gökcan ders modülleri', 'flash ders notları' 

--->>> Grafik ve animasyon ders notları ve megep grafik animasyon ders modülleri için TIKLAYINIZ <<<---

Bilgilendirme

www.aliosmangokcan.com sayfasına gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. İçeriklerle ilgili duygu ve düşüncelerinizi mail adresim üzerinden iletebilirsiniz...

 

İstatistikler

  • Kullanıcılar 1
  • Makaleler 111
  • Makale Görüntüleme 787720